har jag skapat i ett försök till egenterapi. Jag skriver främst om de tankar och känslor som uppkommer till del av den påstått obotliga tarmcancer min man drabbats av samt den demenssjukdom min mor har. Rubriken kommer till del av något jag en gång läste om en dement man. Hans fru berättade hur hon förhöll sig till de förändringar som uppkom i deras liv. Det som fastande i mitt minne var något i stil med : Är vi ute och går och min man säger "Titta vad vackert rosa himlen är" fast den är blå eller grå så säger jag "Ja, visst är den".

onsdag 5 maj 2010

De gångna dagarna

Marschaller kantar vägen fram till brasan. Massor av människor, många vänner och bekanta och inte minst våra älskade familjer spenderade valborg tillsammans. Åtminstone ett par timmar, vilka fylldes av bus och lek, chokladhjulssnurr, lotter och fiskdamm samt en underbar valborgsmässoeld.

En sextioårsdag har också firats med närmsta familjen, såsom födelsedagsbarnet önskade. En tur till skog och hav för att grilla på klipporna. Grattis älskade Pappa.

Och så den "en dag i veckan" traditionella turen till våtmarkerna som bjöd på, inte enbart, skådandet av grodor och häger utan även huggorm och ödla. Bävern höll sig dock utom synhåll till stora tösens sorg. Å andra sidan så vet hon att snart bär det ut till "vildmarken" igen och då gives åter chansen.

Nu sitter jag här i sängen mellan stora tösen, som tittar på wild kids, och lilla tösen, som sover sött, och önskar att jag till fullo skall kunna återge den fantastiska helg vi haft. Men inser samtidigt min begränsning gällande att förmedla denna känsla, dessa upplevelser med ord. Jag kan bara säga att det har varit underbara, magiska dagar fyllda med glädje, spänning och kärlek. Dagar som gör veckan lite lättare.

En vecka som inleddes med att töserna liksom Uffe och jag var sjuka. Töserna och jag mår bättre. Vår älskling han lades in idag.

1 kommentar:

  1. Fina! Skönt att höra att ni har haft en bra helg! Det gläder mig. Du efterlyste receptet på de smaskiga bullarna - lade precis ut det på min blogg =)
    Tänker på er.
    Kramar om

    SvaraRadera