har jag skapat i ett försök till egenterapi. Jag skriver främst om de tankar och känslor som uppkommer till del av den påstått obotliga tarmcancer min man drabbats av samt den demenssjukdom min mor har. Rubriken kommer till del av något jag en gång läste om en dement man. Hans fru berättade hur hon förhöll sig till de förändringar som uppkom i deras liv. Det som fastande i mitt minne var något i stil med : Är vi ute och går och min man säger "Titta vad vackert rosa himlen är" fast den är blå eller grå så säger jag "Ja, visst är den".

tisdag 27 december 2011

Älskar Dig

Saknaden är konstant, alltid, var timme, var minut av vaken tid. Min första tanke när jag vaknar och min sista innan jag somnar. Jag saknar Dig, Jag älskar Dig, Jag längtar efter Dig. Saknar och längtar efter allt jag älskar, skämten, skratten, konversationerna, närheten, tryggheten, kärleken.

Ikväll har det gått fyra veckor. Fyra veckor och tiden står still samtidigt som det är så väldigt, väldigt länge sedan. Kroppen är utmattad och det känns som månader förflutit samtidigt som allt händer nu, igår eller åtminstone för tre, fyra dagar sedan.

Blommorna som åsamkade smärta när de anlände, för att de påvisade att något som inte skulle ske hade skett, åsamkade samma smärta när de vissnade för att de visade att tiden gick. Jag är väldigt tacksam för alla blommor, kort, tankar och minnesgåvor men i stunden, i smärtan så påvisade de att det jag försökte fly i från, inte kunde/ville acceptera, att just det hade inträffat. Nu är alla blommor borta. Buketterna har jag allteftersom de börjat vissna lagt i havet. Det lugna havet, det stormande havet. Det hav som gett oss så mycket glädje och ro och det hav där vi en gång båda kommer att vila. De sista två buketterna gav jag dig på julafton och nu är det tomt i alla fönster, på alla bord, i alla vaser. Tiden går.

Vi klarar dagen genom att vi tar oss igenom stunden. Vi skrattar, vi gråter, vi minns och vi talar om dig och om allt och inget. Vi lever och vi kommer att fortsätta leva. Stora tösen sa en dag med viss förvåning i rösten  -" Det går att leva och andas fast pappa är död". Samtidigt så är vi trygga i att du ändock är här. Lilla tösen sätter på radion i garaget åt pappa, stora tösen håller upp bildörren lite extra länge så att pappa hinner ut. Du är här och du kommer alltid vara det. Du är deras pappa, deras hjälte. Du är mitt livs kärlek, du är mitt hjärta och min själs kärlek. Du är vår älskade Ulf och allt det du givit oss skall vi förvalta med glädje, tacksamhet och stor kärlek. VI ÄLSKAR DIG

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag förstår så väl vad du går igenom just nu, jag har själv varit med om samma sak för 4 år sedan, då jag miste min man i denna vidriga sjukdom, Jag vet att det inte är någon tröst nu, men på något sätt som jag inte förstår själv så lär man sig att leva med det som hänt, jag tänker på er kram Åsa

  SvaraRadera
 2. Så fint, vackert, sorgligt och kärleksfullt skrivet. Jag beklagar er stora förlust.
  Stor kram från en okänd medmänniska

  SvaraRadera
 3. Underbart fint skrivet. Störst av allt är kärleken. Så är det och det kan ingen ta ifrån er.

  Ljuset från en stjärna,
  som slocknat,
  når oss ännu,
  i tusen år.

  Tänker på er och önskar ett Gott Nytt År.

  Kramar från Maria

  SvaraRadera
 4. Hittade din blogg av en slump och läser då och då. Du skriver så vackert, att det går rakt in i mitt hjärta. Att förlora någon man älskar så.. det finns inga ord - men du skriver dem ändå så vackert.

  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera