har jag skapat i ett försök till egenterapi. Jag skriver främst om de tankar och känslor som uppkommer till del av den påstått obotliga tarmcancer min man drabbats av samt den demenssjukdom min mor har. Rubriken kommer till del av något jag en gång läste om en dement man. Hans fru berättade hur hon förhöll sig till de förändringar som uppkom i deras liv. Det som fastande i mitt minne var något i stil med : Är vi ute och går och min man säger "Titta vad vackert rosa himlen är" fast den är blå eller grå så säger jag "Ja, visst är den".

fredag 12 november 2010

I mina tankar

Det är många som har det svårt just nu. I mina tankar finns fantastiska individer på hemmaplan likväl som fantastiska individer vars bloggar jag följer.

Det är svårt att finna orden när livet tar svåra och ibland till synes orättvisa vändningar. Det är svårt att finna orden när livet är tungt. För mig betyder detta dels att jag inte kan förmå mig att skriva i min blogg, jag målar och virkar istället. Målar Gudrun Sjödén inspirerade fåglar och blommor på vår vardagsrumsvägg, virkar konstiga små djur till töserna. En och annan tavla försöker även finna sin väg ut och upp på väggarna. Men det är även svårt att finna orden som skall visa att jag finns där för andra när livet för även dem till denna icke önskvärda plats. Orden som skall ge tröst i en situation där tröst är svårt, ja ibland omöjlig att finna. Samtidigt så vet jag att jag själv inte förväntar mig några magiska ord, för de orden finns nog inte. Trösten, som kanske inte helt tar bort tårarna från kinderna eller smärtan i hjärta och själ, har för mig varit närvaron. Tryggheten att veta att det finns individer runt omkring. De bara finns där. Så jag försöker att vara så gentemot andra individer. Försöker att bara vara där, villkorslöst.

Jag håller många i mina tankar dessa dagar. Kent & Lena och deras familj håller jag lite extra nära.

tisdag 9 november 2010

SNÖ

Vilken härlig dag. En dag som började med regn och fleecefodrade regnställ men därefter gav oss snö, vinterkläder, snögubbar och pulkaåkande. När töserna nu somnat skall jag värma lite glögg, krypa upp nära min Ulf och njuta av sällskapet, den lugna timmen samt vyn vinterns första snöklädda kväll giver oss.